به گزارش مشرق،سيد مهدي هاشمي رئيس فدراسيون تيراندازي، عضو هيئت اجرايي کميته ملي المپيک و رئيس سازمان نظام مهندسي کشور به عنوان يکي از افرادي که گمان مي رود از کانديداهاي احراز پست وزارت ورزش و جوانان باشد، به پرسشهاي مهر پاسخ داد.
هاشمي در همان ابتداي گفتگوي خود با تاکيد بر اينکه هيچ پيشنهادي تا به امروز در اين خصوص به من نشده است، گفت: تاکنون پيشنهادي براي پست وزارت ورزش و جوانان يا وزارت راه نداشته ام وعلاقمندي هم براي تصدي اين مسئوليتهاي دولتي ندارم. تازه از مسئوليت دولتي آزاد شده ام.
وي در پاسخ به اين پرسش که "اگر مسئوليت اين وزارتخانه به شما تکليف شود، آيا قبول مي کنيد؟"، گفت: اگر تکليف شود به ديده منت، اما تکليفي به ما نشده است چون تکليف شدن شرايط خاص و سختي دارد و مانند کساني که به تکليف خود عمل ميکنند بايد به تکليف خود عمل کنيم.
دوشغله نيستم
وي که به تازگي حکم تنفيذ رئيس جمهور را در خصوص تصدي رياست سازمان نظام مهندسي کشور دريافت کرده است در اين خصوص گفت: دو شغله بودن به آن چيزي اطلاق مي شود که جزء مشاغل دولتي باشد در حاليکه پست هايي که الان برعهده بنده است، هيچ يک دولتي نيست، ضمن آنکه با برنامه ريزي مي توان از عهده اين مشاغل برآمد.
وزير ورزش بايد مدير باشد
وي در مورد خصوصيات وزير آينده ورزش کشور تصريح کرد: اينکه وزير آينده ورزشي باشد يا نه مهم نيست بلکه داشتن علم مديريت مهم تر است. اگر فردي مدير باشد مي تواند از همه ابزار ممکن در داخل و خارج، از همه افراد متخصص، توانمند و صاحب فکر و نظر استفاده کند.
ورزش ما به حاشيه کشيده شده است
رئيس فدراسيون تيراندازي با بيان اينکه يک اشکال اساسي در ورزش کشور داريم، گفت: ورزش ما تحت الشعاع مسائل حاشيه اي قرار گرفته است و اين مسئله باعث شده تا آن طور که بايد و شايد به موضوع ورزش از ديد تخصصي پرداخته نشود. از جنبه هاي اقتصادي، فرهنگي، سياسي ، وقتي به ورزش نگاه تخصصي و مديريتي نشود ما دچار اين مشکلات ميشويم.
نسبت به ورزش رفتار غير منصفانه داريم
وي با بيان انيکه اين بحث راس هرم ورزش نيست چون ورزش يک بخش چند وجهي است، خاطرنشان کرد: رسانه ها نقش اساسي در طرح اين موضوع دارند. يک روز فردي را امپراطور ورزش مي ناميم، روز بعد منجر به سقوط وي مي شويم چه کسي آن را امپراطور کرده و سقوط داده؛ رسانه؛ به نظر مي آيد با اين روند ما در مورد ورزش غيرمنصفانه رفتار ميکنيم.
سليقه ها در نتيجه گيري ورزش تاثير گذارند
عضو هيئت اجرايي کميته ملي المپيک با بيان اينکه نه تنها رسانه بلکه کساني که با ورزش مرتبط هستند اين رفتار را دارند، اظهار داشت: بايد روند ورزش براساس يک طرح جامع و برنامه بلند مدتي که پيوست هاي مختلفي هم داشته باشد پيش برود. پيوست هايي شامل اقتصادي، مالي، رسانه اي و فرهنگي. زير ساخت ورزش در کشور ما مناسب نيست و بايد اساسي و پايه اي به ورزش بپردازيم. اين عدم توجه به زير ساخت هاي اساسي به ورزش باعث شده تا تغييرات رفتاري زيادي را در ورزش شاهد باشيم و ببينيم که سليقهها در نتيجه گيري ها تاثير گذار است.
حرکت ما بايد برنامه محور باشد
وي که مسئوليت هاي مختلفي را در حيطه اجرايي کشور برعهده داشته، خاطرنشان کرد: اگر اين کار را به صورت نظام مند، برنامهاي و قانوني آغاز کنيم و پيش ببريم و حرکت ما در ورزش بر مبناي برنامه و محور باشد به موفقيت مي رسيم. البته برنامه اي برخواسته از نظرات صاحب نظران، نخبگان ورزش، مراجع و مراکز ورزشي. بايد افرادي که در جايگاه اجرايي ورزش قرار مي گيرند اين برنامه را به همان شکل اجرا کنند. شايد اشخاص مختلف که در راس ورزش در کشور قرار بگيرند تنها سرعت اين برنامه را کند و تند کنند اما نمي توانند اساس آن را متحول کرده يا تغيير دهند.
برنامه نياز امروز ورزش کشور است
سيد مهدي هاشمي با تاکيد بر اينکه اصليترين نياز امروز ما در ورزش کشور يک برنامه است، گفت: برنامه اي که براساس آن چشم انداز کل کشور و اهداف کلان کشور ترسيم شده باشد. اينکه يک روز، يک پيروزي و يک روز، يک شکست داشته باشيم منطقي نيست. بايد برنامه هاي ورزش کشور در شيب ملايم و با برنامه دراز مدت پيش برود.
وزارت ورزش امروز يک قانون است
وي در پاسخ به اين پرسش که "شما يکي از منتقدان طرح تصويب وزارت ورزش و جوانان بوديد آيا هنوز هم بر اين نظر خود باقي هستيد؟"، گفت: وزارت ورزش و جوانان در حال حاضر يک قانون است و هيچ کس با قانون مخالفت نمي کند. مخالفت با اين طرح در حال حاضر يعني مخالفت با قانون. قبل از تصويب و ابلاغ آن، جا براي چکش کاري، چانه زدن و اصلاح بود اما الان تصويب شده است و همه بايد به دنبال اين باشيم که به بهترين نحو آن را اجرا کنيم.
" با توجه به اينکه فدراسيونها به عنوان يک NGO مستقل در تمام دنيا فعاليت مي کنند آيا با اجراي طرح وزارت ورزش شکل يا چيدمان سازماني آنها در زير مجموعه اين وزارتخانه فرق خواهد کرد؟"
عضو هيئت اجرايي کميته ملي المپيک در پاسخ به اين پرسش، تصريح کرد: طرح اين وزارتخانه در ادامه برنامه فدراسيون ها تاثيري نمي گذارد. وزارت ورزش يک جايگاه ستادي است مانند سازمان تربيت بدني که سياستگذاري، هدايت و نظارت کلان در ورزش و بر عملکرد فدراسيونها خواهد داشت. رويکرد وزارت ورزش هم نسبت به فدراسيون ها تغييري نمي کند. فقط شايد ستاد ورزش ما بهتر يا بدتر شود.
وي در تشريح اين مسئله بيان کرد: فدراسيونها اساسنامه و قوانين خاص خودشان را دارند. عموما کار آنها قهرماني است و کار قهرماني در بحث کميته ملي المپيک مي گنجد. ولي فدراسيون ها در کشور ما علاوه بر اينکه کار قهرماني مي کنند در مباحث توسعه اي، سياستگذاري، زيرساختي و همگاني هم مسئوليت داشته و ورود پيدا کرده اند و بايد در خصوص قهرماني با کميته المپيک و در بخش هاي ديگر با سازمان تربيت بدني يا وزارت ورزش خود را تطبيق و تنظيم کنند.
هاشمي با تاکيد براينکه بايد کميته المپيک و وزارت ورزش يا سازمان تربيت بدني قبلي، هماهنگي تنگاتنگي باهم داشته باشند، ادامه داد: کميته ملي المپيک نقش واسطي في مابين ورزش داخل و خارج از کشور دارد و در مسائل ورزشي کشور بايد سياستگذاريهايي که ابلاغ ميشود را اجرا کند.
سازمان و کميته نقشي در نصب افراد ندارند
وي در پاسخ به پرسشي مبني بر اينکه "با توجه به همين اساسنامه موجود در فدراسيونها، آيا نقش نظارتي برعهده کميته ملي المپيک است يا سازمان تربيت بدني؛ در اين صورت عزل و نصب ها يا تدوين استراتژي ها توسط چه بخشي انجام مي گيرد؟"، گفت: سازمان يا کميته نقشي در نصب افراد ندارند اما در عزل آنها براساس ضرورت اقدام مي کنند. نصب افراد در اين مجموعه براساس انتخابات مجامع است. فدراسيون ها يک NGO هستند مانند مابقي اين بخش ها در کشور که در صورت داشتن خلايي توسط مقامات سياست گذار و حاکميتي مانند وزارت بهداشت در انجمن پزشکان يا وزارت مسکن در انجمن مهندسان سرپرستي انتخاب مي شود تا روند طبيعي آن بخش طي شود. اين روند براي فدراسيون ها هم صورت ميگيرد. هر فدراسيوني اساسنامه دارد و اين اساسنامه مصوب است. قوانين کميته ملي المپيک مصوبه دولت و مجلس است و وزارت ورزش هم توسط دولت مديريت مي شود اين دو در مسائل اساسي و زير ساختي مشکلي با هم ندارند.
وزارت ورزش مغاير اصل 44 نيست
" به نظر مي آيد تشکيل وزارت ورزش و جوانان به نوعي در اجراي اصل 44 قانون اساسي در بخش ورزش خلل ايجاد کند." وي در اين خصوص گفت: اگر طرح تشکيل اين وزارتخانه مغاير با اين اصل بود نه مطرح مي شد نه مجلس آن را تصويب ميکرد. در قانون اساسي تغيير ماهيتي در ورزش کشور نخواهيم داشت بلکه اين تغيير زير سيستمي و در بخش ارتباطي با ورزش کشور است. با توجه به اينکه ما الان مي خواهيم نقش نظارتي و پاسخگويي وزارت ورزش را به مجلس بيشتر کنيم نياز به تشکيل اين وزارتخانه ديده شده است و بايد تلاش کنيم تا نقش آن را در ورزش پررنگ تر کنيم.
تيراندازي سهم بيشتري از المپيک ميخواهد
رئيس فدراسيون تيراندازي در ادامه گفتگوي خود با خبرگزاري مهر در خصوص برنامههاي آينده اين فدراسيون و دريافت سهميه المپيک لندن، گفت: ما اولين فدراسيوني بوديم که سهميه المپيک را دريافت کرديم و کسب حداقل دو سهميه ديگر در دستور کار ما قرار دارد. اميدواريم بتوانيم اين ميزان را تا 5 سهميه هم افزايش دهيم البته اگر شرايط فراهم باشد و بتوانيم به نيازها و امکانات خود دسترسي پيدا کنيم.
تغييرات اهداف پروازي ازقبل در دستورکار ما قرار داشت
هاشمي در پاسخ به اين پرسش که" برخي از کميته اهداف پروازي به عنوان امپراطوري در داخل فدراسيون تيراندازي ياد ميکنند که مديريت فدراسيون نمي تواند اعمال نظر خاصي در راس آن داشته باشد، آيا اين مديريت سليقه اي در کميته پروازي مي تواند باعث ضعف اين رشته در ميادين بين المللي و آسيايي چون بازيهاي گوانگجو شده باشد؟" ، گفت: من بايد دو اصلاحيه را به اين پرسش شما بدهم. اينکه ما در يک جا موفقيت مضاعف و فوق العاده داشته ايم بخواهيم بگوئيم در جاي ديگر ناموفق بوده ايم درست نيست. ما براي موفقيت در همه بخش ها برنامه داريم.
وي در اين خصوص خاطرنشان کرد: هاموني حقيقت چند مسئوليت را همزمان برعهده داشت. به همين دليل قصد داشتيم تغييراتي را قبل از بازيهاي آسيايي گوانگجو در اين کميته اعمال کنيم اما کسي را نداشتيم که بلافاصله جايگزين وي کنيم. در کنار آن بايد اين مسئله را هم در نظر بگيريم وي تنها سرمربي درجه يک تيراندازي پروازي در قاره آسيا است که خوشبختانه در ايران هم حضور دارد. به هر حال مصلحت نبود قبل از گوانگجو برود. ما طبق برنامه اي که از قبل داشتيم پيش رفتيم. وي بعد از اين رقابتها از سرمربيگري تيم ملي کنار رفت تا بتوانيم يک مربي بين المللي را براي اين رشته گزينش کنيم.
تيم ملي در تيررس تغييرات قرار دارد
هاشمي تاکيد کرد: در راستاي همين تغييرات مربي تيم تپانچه هم با وجود به اتمام رسيدن قرار دادش تا پايان بازيهاي آسياييي گوانگجو ما را همراهي کرد و قرار است بزودي گزينه جديد را براي مربيگري اين تيم معرفي کنيم. در بحث تغييرات بزودي ترکيب جديدي از تيم هاي ملي معرفي مي شود. تقريبا 50 درصد تصميم گيري ها صورت گرفته و به زودي اين مسئله را رسانه اي خواهيم کرد.
ما طرح مي دهيم اما ساخت و ساز نداريم
" تنها فدراسيوني که کميته اي به عنوان ساخت و ساز و تجهيزات را در داخل چارت سازماني خود گنجانده است فدراسيون تيراندازي است اين در حالي است که بحث تجهيز و ساخت و ساز برعهده شرکت تجهيز و توسعه اماکن ورزشي است؟"، وي در اين خصوص تصريح کرد: اگر ما به اين مسئله ورود کرديم به اين دليل بوده که از نظر زير ساخت ها مشکل داشتيم. ما مستقلا در بخش ساخت و ساز وارد نشده ايم تنها سياست گذار، هدايت دهنده و پشتيباني کننده از نظر تجهيزات هستيم. ما طرح هايي را تهيه کرده ايم که ضمن استاندارد بودن قابليت ارتقاء هم داشته باشند يعني اينکه سالن درجه سه به دو و يک ارتقاء يابد تا در آينده بتواند پاسخگوي نيازهاي ما باشد. ما تنها به اين خاطر در بخشي از اين کار ورود پيدا کرده ايم که سالن هاي تيراندازي موضعي فني و تخصصي است و بايد منطبق بر شرايط خاصي ساخته شود.
صنايع دفاع به تعهدات خود عمل نمي کند
" مشکل ميان فدراسيون تيراندازي و سازمان صنايع دفاع براي حل مباحث ورود تجهيزات اين رشته به رسانهها هم کشيده شد تا مسئولين ذيربط مجبور به حضور در پاي ميز مذاکره شوند. چقدر اين نشست و توافقات در حل مشکلات به شما کمک کرده است؟"
وي در پاسخ به اين پرسش گفت: نشست گذاشتيم اما مشکلات ما با صنايع دفاع هنوز حل نشده است. آنها به تعهدات خود عمل نمي کنند. ما هنوز هم اين مسئله را پيگيري مي کنيم. به تازگي با وزير دفاع صحبتي شده تا بتوانيم در آينده جلسه اي را با هم داشته باشيم. حل مسئله از طريق سازمان تربيت بدني و مراجع بالادستي قول داده شده است و ما هم منتظر اجراي اين تعهدات هستيم. به طور قطع ادامه اين روند ما را دچار مشکل خواهد کرد همان طور که الان هم در بحث ورود تجهيزات مشکل داريم و مسئولين هرچه سريعتر بايد به فکر حل آن باشند وگرنه در آستانه کسب سهميه هاي المپيک دچار مشکلات زيادي خواهيم شد.
قرار نيست به باشگاه ها غرامت بدهيم!
هاشمي در پاسخ به اين سوال که باشگاه هاي خصوصي به تشويق فدراسيون سرمايه خود را براي ساخت و راه اندازي سالن هاي تيراندازي صرف کردند و برخي از آنها به خاطر مشکلات بوجود آمده در ورود تجهيزات در شرف ورشکستگي هستند، با اين اوصاف آيا فدراسيون تيراندازي به آنها غرامت مي پردازد؟، گفت: اگر قراردادي بسته ايم بله ما موظف به اجراي تعهدات خود هستيم اما ما سياست گذاري کرده ايم. هرچند ما تنها آنها را تشويق به سرمايه گذاري در اين رشته کرده ايم با اين حال از آنها حمايت خواهيم کرد اما به آنها غرامت نمي پردازيم.